dimarts, 30 de juliol del 2013

LES CAQUOUS 200m 6c (6b obl.) - Grand Eycharme - Verdon


Acabem aquesta visita amb una clàssica que recomana un altre llibre, en aquesta ocasió el vistós recull que fan en Petit i la Bodet al seu Parois de légende: Les plus belles escalades d'Europe.


La via resta a l'ombra a partir de les dues de la tarda; varem fer els ràpels amb molt de vent però durant l'escalada no ens va molestar massa.


Aquesta via és totalment de fissura, exeptuant el sostre del primer llarg i un muret al final de la via. Està pràcticament equipada i només caldrà portar algun friend petit/mitjà.


Murs més típics i similars a la coneguda paret de l'Escalès amb el vertiginós ambient Verdonià; aquesta via ens recorda que aquí no només hi ha plaques sinó també fissures de gran qualitat.

TANDEM POUR L'ÉVIDENCE 250m 6c (6b obl.) - Les Cavaliers - Verdon


Ja que varem baixar al Sentier Martel, vam aprofitar per passar a l'altre vora del riu i anar fins a l'Auberge des Cavaliers. Des d'allà vam baixar per un ombrívol camí fins a la llera del riu que vam continuar avall fins a trobar el peu d'aquesta via.
Inici de via físic per una vira amb canto.
Bona placa del primer llarg un cop superat el desplom.
Una via que surt al mític llibre d'en Mussatto per alguna cosa serà... En aquest cas una altra línia molt ben trobada que enllaça plaques, travessies, fissures i acaba amb un bonic esperó.
Escalant el tècnic flanqueig del tercer llarg.
Els primers llargs escalen boniques plaques amb una roca més aviat blanquinosa i no del tot adherent. El tercer llarg fa un marcat flanqueig amb alguns passos molt llargs i la típica escalada tècnica que aquest engorjat ens té acostumats.
Vertical diedre del cinquè llarg.
A partir d'aquí tres espectaculars llargs de fissura, acabant amb un aeri diedre desplomat. Bona roca amb formacions xorreroses.
Diedre desplomat al final del sisè llarg.
Els dos últims llargs recorren un esvelt esperó en dos llargues tirades, acabant la via amb un bon ambient. La tornada al cotxe del tot comode: xino xano per la carretera...
Ambient a l'últim llarg!!
Bona via, que està tot el dia a l'ombra, una molt bona alternativa per a dies caluroros.
Vertical espero ple de forats per acabar la via.

L'EMPREINTE DES MILLÉNAIRES 250m 6b+ - Baume Aux Pigeons - Verdon


La setmana abans de Sant Joan vam fer una escapada al Verdon amb la Laia. ... no donen pluges!! vinga, cap a la Provença! Però... I la calor? Vam haver de buscar vies a l'ombra perquè sinó ens hauriem ben fregit.
Baixant a la Baume Aux Pigeons.
Peu de via arran d'aigua!!
Comencem per una paret que a primera vista no te massa bona pinta, però la veritat és que va enlleçant bonics murs, alguns dels quals de molt bona qualitat.
Arribant a R1 després d'una llarga i variada tirada.
Bonic sisè llag.
Per arribar a peu de via cal prendre el Sentier Martel, fins arribar a una obertura que a ma esquerra ens condueix a una gran bauma i dona accés al llit del riu; un cop allà remuntem el riu fins arribar a peu de via. Una curiosa aproximació que ens deixarà fer una remullada abans d'escalar la via.
El setè llarg ens regala un bonic flanqueig amb un bon ambient final!!
Ambient al final del setè llarg.
Per al descens cal anar a buscar una instal·lació a la marcada canal de l'esquerra de la paret que, en dos ràpels, ens deixarà altre cop a la vora del sorollós Verdon.
Escalada típica verdoniana del vuitè llarg, a base de "canalizos" i peus en adherència.