divendres, 25 d’octubre del 2013

CAMINANT 270m 7c+ (7a obl.) - Peña Montañesa


Finalment hem acabat d'obrir la via que varem començar el setembre de 2011. De fet la vaig començar sol, però després de fer els primers 5 metres i no sortir dels estreps, ja vaig veure que aquell projecte seria perfecte per les inquietuds de l'Ignasi, que tenia moltes ganes d'obrir una via.
Últims passos del sensacional tercer llarg.
El Maig de l'any passat, entre pluges i bivacs humits, vam poder enllestir aquesta magnífica via que recórrer la part central de la paret més occidental de la muralla Sud de Peña Montañesa. Aquesta paret ens regala una roca genial, fantàstica per l'escalada lliure, que combina amb la verticalitat dels seus murs l'hi donen aquella exigència justa per a poder gaudir al màxim d'aquesta activitat.
Arribant a la quarta reunió, després de 55 metres d'escalada.
La via ha quedat semi-equipada amb parabolts i alguns pitons; caldrà dur dos jocs d'aliens (blau-vermell), camalots número 0,75 i 1 i un jocs de tascons, així com una mica de sang freda en algun punt, aaah!!! i uns peus de gat ben ajustats!!
Vistes del llarg més exigent.
La roca és molt bona en pràcticament tota la via, llevat dels primers 12 metres, la sortida de la segona reunió i un tram del cinquè llarg. La instal·lació de l'última reunió està força lluny de la vertical de la paret, això ens farà superar un tram herbós amb molta pedra solta.
Espectacular placa del sisè llarg, peus de gat ben ajustats!!
Baixarem de la paret rapelant, en els llargs tercer i cinquè caldrà anar cosint alguns parabolts per arribar a la següent reunió. De la segona reunió es rapela directe al terra.
Curt però exigent, l'Ignasi acaba la via!!
Estem molt contents d'haver obert aquest via i pensem que és molt bona, de fet així ho diuen les cordades que ja l'han repetit, és per això que no us la podeu perdre!!!

Ah!! i felicitar l'Ignasi tant per l'encadenament de tota la via, com pel seu bon saber fer en la seva primera apertura en paret!!

dijous, 24 d’octubre del 2013

ANNA RUBIO 285m 6c - Esperó de les Orenetes

Últims passos de la via.
Via molt bonica, amb roca excel·lent i a trams sorprenent!! La veritat és que em va sorprendre gratament per la qualitat d'alguns llargs, amb plaques magnífiques; així com un últim llarg del tot inesperat.
Magnífic segon llarg!!
Varem entrar per la U.E.S. i la veritat és que s'ens va fer força carregós... a més feia molta calor i ens va deixar ben aplatanats, una llàstima ja que no vam gaudir al 100% dels llargs superiors. Jo recomano entrar per la UESMAP, quedant així uns 500 metres d'escalada molt disfrutona.
Bonic flanqueig del sisè llarg