diumenge, 25 d’abril del 2010

LA FOTO DE LA SETMANA 12-18/04/2010

Tornem a l'Alt Urgell per escalar l'excel·lent roca que hi ha per allà; en Popi escalant el primer llarg de la bonica via Retirada Comanche:

divendres, 16 d’abril del 2010

LA FOTO DE LA SETMANA 05-11/04/2010

La setmana santa de l'any passat vam anar al Verdon, molt vent i cels una mica ennuvolats; tot i així vam poder gaudir de les verticals parets de les gorges:

divendres, 9 d’abril del 2010

EL VISIONARIO (170m 7a+/Ae) - Plaques del Eco

Gràcies a les recomanacions de l'Albert Salvado, amb en Santi vam fer aquesta magnífica via de les Plaques del Eco, a Alacant. De fet els llarg bons son els tres primers i més concretament el segon i tercer.
El primer llarg escala un fissura vertical amb roca coral·lina que caldrà protegir i de la que sortirem per evitar un desplomet, per anar a buscar un parabolt que protegeix un petit flanqueig, més delicat del què sembla.
Tal i com deia l'article del Desnivel... el segundo largo es pura fantasía. Magnífica placa desplomada vermellosa, que ens ofereix una molt bonica escalada tècnica i de navegació que caldrà aguantar fins al final; molt guapo!
El tercer llarg creua en diagonal a l'esquerra la monolítica placa grisa que apareix damunt la feixa; escalada molt tècnica amb apretades on caldrà una bona lectura de la roca, sesacional!!
El següent llarg supera la part més vertical i llisa de la placa en Ae per acabar amb un tram d'escalada lliure obligada on no podrem abaixar la guàrdia.
L'últim llarg escala l'evident esperó per la seva part esquerra per travessar a la dreta buscant un petit diedre/fissura que ens durà a terreny més senzill i fins al cim.
Via semiequipada amb parabolts on caldrà portar microfriends i friends fins al camalot número 2 i tascons. Està equipada per rapelar; tot i que un cop al cim l'herbositat i la poca inclinació no fan gaire bona pinta per rapelar, nosaltres ho vam fer amb força vent i sense cap problema. Roca excepcional, molt compacta i adherent... pura fantasia!!! Via molt guapa, del tot recomanable.

LA FOTO DE LA SETMANA 29/03-04/04/2010

Les escalades al Penyal d'Ifach sempre son sorprenents i espectaculars, a la foto en Santi a l'últim llarg de la via El Navegante:

dimecres, 7 d’abril del 2010

RUCSONTHEROCS (250m ED-) - Montanissell

L'Alt Urgell és una comarca que sempre he deixat una mica oblidada, tot i que tinc un bon grapat de ressenyes i cada tardor dic aquest any si, arriba la primavera amb la feina encara per fer. Aquest any però he visitat dues noves parets per a mi; ja fa un parell de setmanes va ser el Roc dels Collars i després l'hi ha tocat el torn a la zona de Montanissell. La nova via de l'Emili López i en Joan Samsó pinta molt bé, una bona excusa per fer una visita aquest altre bonic racó:El camí d'aproximació, ben fitat, s'enfila per l'evident llom fins a peu de la primera feixa que ens porta al peu de via on trobarem un cor gravat a la pedra. Des d'aquí la cosa no fa massa bona pinta però, un cop superat el primer tram de roca dubtosa, la qualitat d'aquesta canvia a molt bona oferint una atlètica escalada entre sostres i amb un bonic flaqueig fins a la primera reunió:Després d'un llarg de tramit arribem a una gran feixa on comença el bonic mur de roca punxeguda, ens esperen uns bons llargs amb plaques, fissures i sostrets que ens fan gaudir de valent. El flanqueig del sisè llarg... molt espectacular!!
La via està semiequipada, nosaltres vam utilitzar el material que diu la ressenya i vam anar bé. Rapels ben equipats, es baixa molt bé. Felicitar als aperturistes pel bon ull, ha quedat una via ben guapa, del tot recomanable!!