dimecres, 30 d’abril del 2014

L'OMBRA DELLA MIA MANO 300m 6b+ (6a obl.) - Punta Cusidore


Des de casa, Sardenya és més coneguda per les boniques parets arran d'aigua així, com per les seves agulles igualment situades, o per les capritxoses formes dels granits de la costa nord. Però sembla ser que la muntanya per excel·lència d'aquesta illa és la Punta Cusidore, amb un caràcter més alpí.


Arribar a l'aparcament ens va costar unes quantes preguntes i més voltes amb el cotxe pista amunt pista avall, pel laberint de casetes i prats amb ovelles. Si seguim les indicacions del llibre de l'Oviglia, caldrà prendre el creuament amb un cartell que indica Su Mugrone pràcticament al davant del restaurant abandonat Su Grifone. Per l'accés a la paret, cal dirigir-se al marcat bloc de calcari gris i des d'allà seguir l'evident i fresat sender que porta a la marcada aresta Nord-Oest.


Aquí la roca segueix essent excel·lent però oferint menys preses i una escalada més tècnica i de confiança amb els peus.


La via està molt ben trobada i va buscant els trams més mantinguts i aeris a la dreta del marcat esperó Nord-Oest, oferint en el tram superior una escalda bonica i amb molt d'ambient.


La via està equipada amb parabolts però no està de més dur algun friend mitjà i petit. Vam rapelar per l'esquerra de la via, per on puja la clàssica de l'esperó. En principi hi ha una línia de ràpels equipats amb cadenes que no vam trobar, però hi ha varies reunions amb parabolts i maillons i també cordinos abandonats en ponts de roca i arbres que ens permetran baixar amb força comoditat.

dilluns, 28 d’abril del 2014

CURSOS D'INICIACIÓ A L'ESCALADA - Maig 2014

Aquest mes de maig impartiré cursos d'iniciació a l'escalada amb la Unió Excursionista de Vic i amb el Centre Excursionista MADTEAM, per a més informació podeu visitar les seves webs.

La Unió Excursionista de Vic realitzarà cursos tant de vies d'un llarg com de vies de varis llargs. La durada dels cursos serà de dos caps de setmana més algunes sessions teòriques entre setmana.

http://www.unioexcursionistavic.org/


Amb el MADTEAM farem un  curs d'un cap de setmana, per aquells que es vulguin introduir en el món de l'escalada o els calgui refrescar les seves experiències anteriors.

http://www.madteam.org/cursos/curso.php/251/


WOLFGANG GULLICH 390m 7a (6b obl.) - Punta Giradili

L'imponent pilar gris a la dreta de la immensa cova.
Des de la població costera d'Arbatx, la Punta Giradili es veu molt llunyana però ja s'endevina la seva impressionant paret, amb el marcat pilar gris per on transcórrer la via.

Plaques i més plaques de roca excel·lent i molt erosionada.
Aproximació molt còmode, sempre en baixada tot vorejant una primera balla d'una casa per la dreta i una altre balla per a les cabres. Llavors seguint el marcat camí que ressegueix la base de paret.

Ambient, verticalitat i bones vistes!!
La via busca les plaques més netes d'aquesta zona del a paret, amb un traçat directe i a vegades un pel il·lògic amb totes les reunions penjades. Això, juntament amb la monotonia de l'escalada, va fer que els últims llargs tinguéssim més ganes d'arribar al cim que d'escalar. Tot i això la via val la pena!! roca excel·lent, vistes impressionants i un bon equipament.



Sardenya té molt roca, però aquesta zona em va deixar parat amb la quantitat de parets properes al mar i poc conegudes que, si tenen la mateixa qualitat de roca que la Punta Giradili, valdrà la pena visitar.

Punta Argennas al Sud.

Regno dei Cieli al Nord.

divendres, 11 d’abril del 2014

CURS D'AUTORRESCAT ABRIL 2024

El cap de setmana passat, juntament amb el Lluís Alejos, vam fer un altre curs d'autorrescat, el temps ens va acompanyar durant els dos dies i vam poder aprofitar al màxim per aprendre les tècniques bàsiques i també per poder-les combinar i resoldre possibles casos reals.


El dissabte ens vam dedicar a descobrir i practicar les diferents tècniques bàsiques de l'autorrescat, així com els diferents nusos més utilitzats.



Els cursetistes van anar assimilant els nous coneixements durant la primera jornada, d'aquesta manera vam poder combinar les diferents tècniques apreses i practicar situacions de rescat i ajudes als companys de cordada.



El bon ambient entre els participants i els resultats obtinguts pels mateixos ens porten a començar a preparar el següent curs, fins aviat!!!