dimecres, 2 d’abril del 2008

Arizona Rock's ! ! ! - 3

Ultima parada a Arizona, abans d'anar cap al cor de Utah: Indian Creek!! Aquest cop Flagstaff no m'ha rebut amb neu, pero si que amb temperatures molt mes baixes que les de Phoenix o Tucson. L'estada a Flagstaff ha estat mes curta del que tenia previst, he hagut d'anar a California altre cop per acabar definitivament amb el "papeleo" de la furgo; i aprofitant el viatge anire fins a Las Vegas a trovar-me amb en Popi i la Montse. Aquesta setmaneta a Flagstaff m'ha fet recordar altre vegada que les fisures son mooolt dures de pelar!! He escalat tres dies en sectors de basalt. A The Overlook vaig escalar sol, tenia moltes ganes d'empotrar altre vegada aixi que vaig instal.lar alguns tope ropes i vaig poder provar algunes vies facils, per anar fent pila!! Les vies son curtetes i amb fisures discontinues no cap cosa de l'altre mon.
Oak Creek Waterfall ja va ser una altre cosa!! Les vies son mes llargues, no estan gens sovades, la roca es mooolt adherent i les fisures tallen!! Amb tres vies ja en vam tenir prou.
Per acabar amb els sectors de basalt, el millor: Paradise Forks. El lloc es molt bonic i tranquil, amb dues cascades que anaven a tope!! S'ha d'accedir a peu de via rapelant aixi que vam fixar una corda i varem fer tres vies al primer sector i dues al segon. Jo pensava que em trovaria vies llargues amb fisures continues, que ja n'hi ha, pero les que vam fer tenien trams discontinus de fisures generalment de dits; escalada tecnica i fisca, vaig quedar fos!! Tambe em vaig endur algun "saque" per anar posant a prova els "friends"!!!
A part del basalt, tambe vaig escalar "arenisca" i calcari. Vaig tenir la sort de coneixer en David Bloom, l'autor de la guia d'escaldes d'Indian Creek i vaig escalar un parell de dies amb ell. Curiosament el primer dia vam anar a un sector d'esportiva que estan desenvolupant a Sedona: Mission To Mars; suposo que ja n'ha vist prous de fissures a la seva vida i ara l'esportiva el motiva mes. Sector d'arenisca molt desplomat on tambe hi ha algunes vies verticals molt divertides. Es una zona forsa atipica per tractar-se d'anerisca, Ja ho veureu en les fotos.

Un parell de dies mes escalant a The Pit, sector d'esportiva de roca calcaria, molt aprop de Flagstaff; poques vies pero algunes de molta qualitat. I per despedir Arizona en David em va portar a un altre sector que estan obrint: The Doctor's Office; una altre vegada arenisca, vies esportives i tambe de fisura on vaig bufar de valent!!
Avui mateix ha marxat de Flagstaff, cap a Needles on he renovat la "registration" de la furgoneta, per fi esta legal!!! Ara ja estic a Las Vegas, dema arriben en Popi i la Montse aixi que... aviat estarem a The Creek!!!

5 comentaris:

morfu ha dit...

Vaya Vaya !!!
El super crack master que tenim, segurament que quan llegueixis això ja t'hauràs polit bones vies a Indian Creek. De fet, amb totes les fotos rebudes des d'arizona l'ambient es fa latent. Avui haig de portar els camalots 4 i 5 amb en Marcel que ben aviat també el tindreu aquí més que motivat. Haviam si ens passeu una bona foto d'angun OFFWITCH, entre d'altres. Jo des escaladament parlant vaig fent el ronso, no tibo gaire i s'hi ho faig tiro cap el boulder o l'esportiva. He estat una setmaneta a casa la Niseta a Fuerteventura i ha valgut molt la pena, molt tranquilament. I també hem intentat fer bodyboard i la veritat es que t'ho passes de p. mare. Pel que fa la penya està bastant salia, els germans soler i en genis escalen com mai. Han tornat de taghia amb una via nova "els barbars" molt dura i han acabat la via que tenien pendent. Ja palen d'anar a fer la totxaires aquest cap de setmana. Bé, millor que s'imposi l'escalada que la festa. D'altre banda d'aqui poc pot ser que comenci un curru nou ja em convé, s'hi m'agafen voltaré mon. Ja t'ho explicaré. D'altre banda les pluges han arribat i estem tenin una primavera almenys verda ja que fins ara hi havia una sequera desconsidereble.
Bé tio espero rebre fotos teves ben aviat. Una abraçada ben forta d'en Morfu.

Gil Furri ha dit...

E fiera ara baixa en garrells crack , avui he estat a sadernes tiban atope amb en pauet , per qui na fent daki poc forestals , a tope craizy aprofitahu mol fins aviat Furri

kiku ha dit...

Ke pasa Marc , aquest viatge dura mes que les obres de la sagrada familia, A tope!! Dona records a Popi i Montse quan els vegis i que hus vagi be per Indian Salut.

morfu ha dit...

Bones Marc ! Torno a ser en morfu. Pequè no quedem un dia al messenger i parlem una mica. Ara ja sé que estàs liadíssim escalant amb tota la familia osonenca, que per cert, Mc dona'ls-hi records ! Suposo que fisures a manta. Amb en Marc Muntanya desveriejavem del yankii anant i tornant, qui pogués tenir aquestes fisures. I es que cada vegada que hi penso em suen les mana de bona manera. Tu espero que pugueu allargar tan com pogueu la vostra estada als US. Així a lo millor ens hi tornem a veure aviat ! Vinga nanus, salut, força esparadrap, i PAINKILLERS !!!
Una abraçada ben forta !

Pilo ha dit...

Fine pics. make them public at imageshack for us to use them when such beautiful pics are needed. Please visit my blog The Indian Magic and if possible send me a feedback, if time permits. Thanks, pilo