dimarts, 23 de febrer del 2010

LOS PITILLEROS - Jebel Kharazek

Segurament l'escalada al Wadi Rum és més coneguda per les seves vies de fissura; doncs us presentaré dues vies que s'escapen d'aquesta tònica per superar els murs, plens de forats i ponts de roca, que ofereix l'erosionat gres del Wadi Rum.
Ja des de casa, mirant la ressenya de Los Pitilleros, vam posar aquesta via a la llista en veure l'atraient paret negre que superava; i ja vam començar a intuir per on anirien les nostres noves vies.
Los Pitilleros ha estat una de les vies que més m'ha agradat, especialment els llargs centrals, que escalen el vertical mur negre, buscant al màxim possible l'autoprotecció. Aquesta part de la via te una bon ambient! Els dos últims llargs, ja no son tan verticals i la roca no es tan bona, sobretot en l'últim cal escalar amb molt de compte...

La via esta semiequipada amb alguns ponts de roca que a vegades costa veure, també hi ha algun parabolt i pitons en forats taladrats. Vam utilitzar el material que marca la ressenya, sobretot cordinos per a ponts de roca. Es rapela la via directa i còmodament.

1 comentari:

Piju ha dit...

felicitats,
bona via fora del "circuit habitual"