divendres, 9 d’abril del 2010

EL VISIONARIO (170m 7a+/Ae) - Plaques del Eco

Gràcies a les recomanacions de l'Albert Salvado, amb en Santi vam fer aquesta magnífica via de les Plaques del Eco, a Alacant. De fet els llarg bons son els tres primers i més concretament el segon i tercer.
El primer llarg escala un fissura vertical amb roca coral·lina que caldrà protegir i de la que sortirem per evitar un desplomet, per anar a buscar un parabolt que protegeix un petit flanqueig, més delicat del què sembla.
Tal i com deia l'article del Desnivel... el segundo largo es pura fantasía. Magnífica placa desplomada vermellosa, que ens ofereix una molt bonica escalada tècnica i de navegació que caldrà aguantar fins al final; molt guapo!
El tercer llarg creua en diagonal a l'esquerra la monolítica placa grisa que apareix damunt la feixa; escalada molt tècnica amb apretades on caldrà una bona lectura de la roca, sesacional!!
El següent llarg supera la part més vertical i llisa de la placa en Ae per acabar amb un tram d'escalada lliure obligada on no podrem abaixar la guàrdia.
L'últim llarg escala l'evident esperó per la seva part esquerra per travessar a la dreta buscant un petit diedre/fissura que ens durà a terreny més senzill i fins al cim.
Via semiequipada amb parabolts on caldrà portar microfriends i friends fins al camalot número 2 i tascons. Està equipada per rapelar; tot i que un cop al cim l'herbositat i la poca inclinació no fan gaire bona pinta per rapelar, nosaltres ho vam fer amb força vent i sense cap problema. Roca excepcional, molt compacta i adherent... pura fantasia!!! Via molt guapa, del tot recomanable.

2 comentaris:

roy ha dit...

Enhorabuena por la repeticion, me alegra que hos gustase la via, es dificil coincidir con gente por alli y ahora que veo tu piada he flipao,gracias por tus comentarios

Marc Vilaplana Traveria ha dit...

Pues si!! me gusto mucho, unas placas guapissimas!! Buena apertura, desde pie de via no darias mucho de la primera parte y... sorprendente!!
Cuando volvamos te doy el toque y me recomiendas mas joyas.

Buenas escaladas!!