dijous, 8 de juliol del 2010

Futuro incierto 375m, 7a+/A2 - Peña Montañesa

Des de fa uns anys que tenia ganes d'escalar a la Peña Montañesa, en Xevi hi ha fet un parell de vies aquest any i no n'ha sortit massa convençut, però les piades que hem vist per internet parlen molt be d'aquesta via, així que posem rumb al Pilar de Sobrarbe:L'aproximació comença per un sender gairebé planer fins a creuer-se amb la Canal Menor, que caldrà pujar i ens ferà suar de valent. La via comença just a la dreta del bivac amb un parabolt visible en una petita placa gris.
Nosaltres vam empalmar el segon i tercer llarg; per escalar el tercer en lliure no va massa bé ja que el tram difícil és just després de la reunió; la repisa està aprop i amb el corresponent xiclet d'empalmar els llarg fa una mica de yuyu... Per arribar a la tercera reunió vam fer la variant de l'esquerra que escala una desplomada i bonica fissura:
També vam empalmar el quart i cinquè llargs, tal i com proposa l'Albert a la piada de caranorte. Surt un llarg molt guapo a equipar i així evitem l'artificial de llastra. A partir d'aquí vam fer llarg a llarg fins a la Faja Toro, on ens va començar a ploure i ens vam poder refugiar en unes petites balmes molt acollidores. Després del ruixat vam baixar pels ràpels de la Canal Menor, directes i còmodes.
La via és molt guapa amb roca de qualitat i escalada variada, del tot recomanable. Graduació collada en general menys en els setens, cal anar escalant i apretant en tots els llargs. El llarg del sostre es veu factible en lliure de setè potent:
La placa del desè llarg va a buscar la zona més llisa... quan a l'esquerra sembla que hi hagi una fissura cega amb més vidilla... El tram d'Ae ens va semblar molt llis... la resta de llarg molt guapo amb uns ¿?6b's?¿... regust wendenia!

2 comentaris:

Piju ha dit...

Felicitats!
vam estar a punt d'anar-hi diumenge passat...pero ens vam tallar per la calor.

Vau patir molt amb el sol?

Marc Vilaplana Traveria ha dit...

Merci! Via molt guapa!! Va fer un dia enteranyinat i en algun llarg si que vam patir calor, jo ho reservaria per un dia ennuvolat o per entretemps.

Bones escalades!!!