dimecres, 8 de setembre del 2010

KIK 450m 7a (6c obl) - Oeschinensee - Kandersteg

Un dels consols de no haver pogut escalar al Wendenstöcke va ser descobrir la preciosa vall de Kandersteg i poder escalar sobre les aigües del tranquil Oeschinensee. A la nova guia d'en Jürg von Känel i companyia apareix la nova via KIK, que escala el prominent esperó central de la paret que resguarda el vessant nord del llac. Amb una longitud d'uns 450m i una dificultat mantinguda en 6b/c ens va semblar una molt bona opció.
En l'aproximació varem veure d'altres línies de parabolts que es corresponen amb aquestes vies i que tenien molt bona pinta:
Per arribar fins al llac tenim l'opció d'agafar un teleou(primera sortida 8:15) i així ens estalviem un bon desnivell. Segons la guia l'aproximació es pot fer tot resseguint el llac, seguir un passamà i rapelar una corda fixa d'uns 15 metres que caldrà jumarejar un cop acabada i rapelada la via... ...
L'altre opció és anar a buscar la feixa que parteix la paret, seguir-la fins on es creua amb la via i allà deixar les motxilles i botes, rapelar i a escalar!! Un cop acabada la via només caldrà fer tres ràpels i desfer el camí d'aproximació.
En la part de baix la via supera murs verticals de roca gris no massa porosa però molt compacte, ocasionalment ressegueix boniques fissures(com apretava la calor!!!):
La part superior de la via ofereix una escalada sovint desplomada amb llargs mantinguts i molt bons, l'ambient amb el llac de fons sempre present:
Un cop a dalt, amb tres ràpels arribem a la vira, cal saltar-se la novena reunió i anar a una instal·lació de ràpel fàcilment visible. La via esta equipada amb parabolts però caldrà portar camalots del 0,4 al 0,75. Grau obligat al voltant de 6c, amb algun llarg de placa on caldrà apretar de valent, especialment el setè.
Entre aproximació, ràpels per arribar a peu de via, ràpels per baixar fins a la vira... ... el dia se'ns tira al damunt gairebé fem tot el descens de nit. El camí està sempre molt marcat i no hi ha cap problema d'orientació, un cop al llac agafem una pista asfaltada que ens porta altre vegada a Kandersteg. Una via molt recomanable en un entorn màgic.

3 comentaris:

Piju ha dit...

Hola Marc!
molt interessant!...aquesta paret no la coneixia.
tens el link de les topos?
mercès!

J ha dit...

Hola Marc, estem mirant de tornar a posar en marxa el portal de l'Osonosfera. Encara està en proves però si vols ja hi pots apuntar el bloc.

www.osonosfera.cat

Salut!

Marc Vilaplana Traveria ha dit...

Hola Piju!
Aquest es l'enllaç: http://www.obsig.ch/content.php?content.16

L'activitat es moooolt guapa, pel lloc, l'ambient, l'escalada, la roca... però per a mi no arriba al nivell de Wenden, Rotefluh, Raticon, Sanetch.
Les altres vies es veien molt guapes tambe, el mur superior es mes tiesso i desplomat. Per dies amb meteo dubtosa tambe esta prou be, tot i el pateo la retirada es facil i hi ha un cable que ressegueix tota la feixa.

A la nova guia tambe surt una cosa moooolt maca i mes potent que no coneixiem, un pepinot de 450m amb cim a 3400m, 7b i 6c/7a obligat, aproximacio amb neu... ... Es veu molt guapo, mira aixo també:
http://www.obsig.ch/content.php?content.18

Vinga que vagi be i bones escalades!!

PD Com esta el tema pitons?!