dilluns, 27 de juny del 2011

SOMONTANO, una reserva per a les millors festes

Ordesa sempre fa respecte, i mes encara a principi de temporada, així que tinc dubtes a l'hora d'escollir via, a més a l'Albert n'hi queden poques per fer i algunes de les seves propostes son vies poc recorregudes.
Tenim clar que anirem al Libro Abierto i finalment ens decidim per la via El gusto es mio. Un cop a peu de paret son mes o menys les 9 del mati, estem a l'ombra i ja es fa notar la caloreta, així que ens decidim per una opció mes ràpida i segons tots els comentaris que n'havia sentit molt bona: Somontano.
La via és boníssima, va enllaçant murs desplomats amb petits diedres i fissures, sempre amb una roca molt bona. A meitat de la via ens trobem l'impressionant sostre característic del Libro Abierto. Arribar al seu extrem és un dels llargs mes impressionants de la via:

Un cop superat el sostre la sensació de vuit és total. Aquí la via ens segueix regalant plaques desplomades amb trams de fissura que caldrà lluitar de valent.


L'anècdota de l'escalada va ser carregar el Camalot del 5, ja que teníem pensat fer l'altre via. No es podia quedar tot el dia a l'arnes!! així que va servir per assegurar l'últim pas de la via:
Somontano és una via molt guapa, amb la verticalitat i escalada atlètica que caracteritza Ordesa, a més la roca es molt bona en tot el recorregut. Nosaltres vam utilitzar el material que marca la ressenya i vam anar be, vam tardar entre 7 i 8 hores. Vam empalmar els llarg 1 i 2 i els 10 i 11.Un cop al cim vam poder gaudir de les espectaculars vistes que ens ofereix la Vall d'Ordesa:
En definitiva una via MUST!!

3 comentaris:

albertganxets ha dit...

t'has oblidat dir que és un MUST

i jo assumir que el canvi d'objectiu obeïa a una barreja de calor i respecte...

mus veiem company

Marc Vilaplana Traveria ha dit...

Tens rao!! em vaig deixar les etiquetes i a mes ara ho acabo de remarcar... jejejeje!!

El canvi d'objectiu per a mi perfecte!! vaig marxar amb mooolt bon gust de boca!!

Vagi be!!!

Anònim ha dit...

Nanos! Crec que li he enviat a l'albert les fotos que us vaig fer des de l'Anglada-Cerdà. Dic crec pq no sé si l'adreça que tinc és correcta... Quan em donin les que vam fer-vos amb l'objectiu gros,, us les envío igualment... Des de fora feia por la via!!!
Enhorabona