dimecres, 29 de juny del 2016

PÊCHÉ VÉNIEL 220m 6c+ (6b obl.) - Rocher des Gozzí - Corsega


Un parell de dies abans de marxar cap a Còrsega encara valoràvem la possibilitat d'anar a Chamonix, però la previsió meteorològica no sembla del tot bona, així que ens decidim pel granit d'aquesta illa tot i l'ho avançat de la temporada.


El ferry ens deixa a Ajaccio, així que la primera escalada la fem ben aprop de la capital, a la cara sud de la Rocher des Gozzí, així que caldrà matinar per no acabar fregits a la paret el primer dia!!


La primera part del a via es veu perfectament un cop a la base de la paret, una línia s'obra camí entre els voluminosos líquens negres adherits a aquest granulós granit. La part superior... una incògnita en forma de desploms!.


Figueres de moro i líquens gegants donen exotisme a questa paret. La roca, un granit rugós en general, amb bona adherència i zones de tafoni que fan la delícia d'una escalada acrobàtica.


La via és molt bonica i la roca molt bona en tot el recorregut. La primera part és una escalada d'adherència i placa en general i la part superior supera el marcat desplom de manera astuta amb una escalada física i amb molt d'ambient.


Boniques vistes, tranquil·litat, roca de qualitat, escalada variada, aproximació i descens prou còmodes, via guapa... vaja que val la pena!!