dilluns, 9 d’abril de 2018

DESPERTA FERRO 150m 7a (6b oblig.) - Cingle de Llado


El Montsec és un d'aquells llocs que ocupa un racó especial dins el meu cor... les primeres vies llargues, les primeres obertures, l'imponent Montrebei, l'acollidora Vilanova de Meià, l'accessible Terradets... moltes vies i estils diferents... molts companys de cordada... moltes emocions!!!


Sempre m'agrada tornar a escalar les parets del Montsec i la veritat és que aquesta, poc coneguda, tenia moltes ganes de tornar-hi. Hi havia estat en dues ocasions escalant vies segell Ravier amb unes bones vibrades, molt recomanables per als que sàpiguen on es posen.


La Desperta Ferro és una via molt guapa, pràcticament equipada que ens deixa gaudir d'aquest encantador racó amb certa tranquil·litat. Tot i així es recomanable controlar la roca ''selecta'' d'aquestes contrades, on tindrem un regust a Wadi Rum en els primers llargs.


Graus prou ajustats i escalada atlètica que ressegueix el marcat esperó amb molt d'ambient en general, arribada al cim sempre grandiosa amb un Pirineu carregat de neu més espectacular que de costum.


Una activitat del tot recomanable que combina una agradable aproximació des del curiós poble d'Alsamora amb una bonica escalada en un ambient salvatge i solitari.