dilluns, 6 d’abril del 2009

La Vida en el Filo - Roca Regina

Diumenge passat varem anar amb la Lídia cap a Roca Regina, la intenció era escalar la via Postmorten que tinc pendent de fa molt temps. Tot el camí va estar ennuvolat, però entre el viatge, fer material, la caminadeta i tot plegat es va quedar un dia radiant. La sorpresa però va ser arribar a peu de via i trobar una cordada a la primera reunió i una altre just a peu de via, així doncs, canvi de via, ens passem a La Vida en el Filo.
La via esta equipada amb spits que normalment s'han d'anar a buscar, a les reunions n'hi ha molts i estan bé, així que no es pateix pas. Als dos primers llargs la roca es més grogosa/rogenca, tobeta i una mica relliscosa; a partir del tercer llarg la qualitat de la roca millora passant als murs grisos d'aquesta pedra tant particular que ens oferix Roca Regina, amb molt bona adherència.
Via molt guapa, amb uns 6a's i 6b força apretats, escalada tècnica, vertical i de resistència amb molt d'ambient en tot el seu recorregut. L'últim llarg es fa per l'Aresta Ribes-Vidal, fins arribar al mateix punt on acaba la Postmorten i d'aquí ja agafem el caminet que es porta a la carretera còmodament. Aquest últim tram d'aresta em va fer dubtar ja que sembla prou difícil per ser IV però un com t'hi poses es trobem dos pitons, que no es veuen des de la feixa, i amb l'ajuda d'una sabia es passa molt bé. Vam disfrutar molt de Roca Regina, us recomano que us passegeu pel seu filo!!!

1 comentari:

lilipux ha dit...

Ja tens raó ja que els graus son apretats! Perquè encara no he vist les fotos! però segur que n'hi ha mes d'una que poso mala cara, eh? jejeje amb els riures que feies knt arribava a role... jajajaja quin patir...
Agraida del mil per haver pogut tastar aquesta paret!
I si, el pati t'acompanya durant la via, es una paret molt wapa! ja hi tornarem!!