dilluns, 9 de juliol de 2012

VIA DEL SEXTO 350m 6c+/7a (6c obl.) - Libro Abierto - Ordesa

Magnífiques vistes del Pilar de Cotatuero i la Fraucata.
Ja feia unes setmanes que amb en Tersa buscàvem uns dies de bon temps per anar a escalar per les parets d'aquesta preciosa vall. Amb la ressaca de Sant Joan fem cap a Torla per aprofitar un dilluns i dimarts amb molt bona previsió.
En Miquel reptant per l'offwidth del segon llarg.
Comencem per la Via del Sexto, molt recomanada per tots els que l'han repetit, cosa que jo comparteixo. Val a dir que anar condicionat a vegades es bo d'altres no tant.
Jo mateix escalant el quart llarg.
En aquesta ocasió m'esperava una super via de dalt a baix i varem trobar que els quatre primers llargs tenen seccions bones, però trams amb roca una mica cutrilla, és a dir no massa destacables. Això si, el tram d'offwidth de la segona tirada... el posarem en un sac a part; sort que en Tersa es va oferir a fer-lo perquè a mi va ser el que em va costar més de la via!
En Tersa escalant les magnífiques plaques del cinquè llarg.
A partir del quart llarg l'escalada es fa més mantinguda i la roca molt bona en tot el recorregut. Llargs molt guapos escalant plaques que ens porten records llunyans de l'apreciada Suïssa, magnífic!!
Bonics colors i vistes de la vall, entrant a la sisena reunió.
El llarg vuitè, que la ressenya marca expo, no m'ho va pas semblar més que algunes de les tirades anteriors, a més en aquest la roca es boníssima. Amb això ja s'entreveu que la via es exigent, amb trams sense protecció possible, ens caldrà escalar en tot moment.
Escalant el penúltim llarg.
Varem portar el material que diu la ressenya i vam anar bé. La via és més aviat de plaques, amb alguns sostrets de canto típics de la zona, del tot recomanable; un altre caramelet per gaudir del Libro Abierto!!
Gaudint de les bones sensacions que ens transmet aquest magnífic entorn.