dimecres, 4 de desembre del 2013

CURS D'AUTORRESCAT - La Riba - nov/des 2013

En Marc en un ràpel assistit tot rescatant l'Ivan
El passat cap de setmana, amb en LluísAlejos, vam realitzar el curs d'autorrescat a La Riba. Una baixa d'última hora va deixar el curs amb set participats, els quals van estar molt receptius durant tot el cap de setmana i van anar assimilant tots les nous coneixements.
Mentre el temps es decideix a ploure o no, anem avançant matèria.
Vam dedicar el primer dia a aprendre els nusos i tècniques bàsiques de l'autorrescat, la combinació dels quals ens serviran per resoldre les maniobres més complicades.
En Lluís controlant l'evolució dels cursetistes.
Tot esperant que el dia s'escalfes, vam fer un taller de nusos dins el refugi de La Riba que vam continuar a la zona d'aparcament del mateix. El sol va treure el cap i vam anar al sector d'escalada a començar amb les maniobres.
En Pep i en Marc practicant l'ascens per cordes fixes.
Cordes amunt!!
La Maria Pau progressant ràpidament.
Comencem a practicar els ràpels amb una "víctima".
A petició dels cursetistes, vam enfocar el curs a dues bandes: per a gent provinent del món de les vies ferrades i per als practicant de la via clàssica. La cosa va funcionar d'allò més bé, enriquint encara més als participants.
Comencem a resoldre possibles casos...
El diumenge ens va oferir un dia fantàstic, vam poder gaudir de sol i bona temperatura. Agrair a tots els cursetistes l'interès i les ganes d'aprendre durant tot el cap de setmana.
Avui ja ho compliquem una mica, pujar i baixar per cordes fixes volades.
La Maria Pau rescatant el Manu.
Treball en equip!!