dimarts, 3 de desembre del 2013

VIA DELS GERMANS MILLET 635m 6c - Tossal de Coscollet

Clàssica vista de la part alta del Tossal.
Ara ja fa un mes, i aprofitant que el sol ens acompanyava fins més tard, amb la Laia vam anar a descobrir aquest bonic i tranquil indret. Una d'aquelles parets que ja fa molt de temps que estava a la llista de pendents.
Els primers llargs... sense comentaris...
Accés curiós, tot baixant per una evident canal, que ens condueix als tres ràpels, aquests ens deixaran a peu de paret. Des d'aquí encara ens caldrà flanquejar la base de la paret cap a l'Oest fins arribar a la marcada canal de la via directa.
Primers llargs de la Germans Millet, la verticalitat comença a aparèixer.
Per arribar la Via dels Germans Millet cal escalar un primer tram de la via Directa, uns 3/4 llargs rostollosos on caldrà escalar amb compte ja que assegurar-se no es massa fàcil i hi ha molt roca solta, a més d'escalar per terreny força arbustiu.
Novè llarg, vertical i mantingut... molt guapo!!!
Un cop agafem la Via dels Germans Millet en sí, la cosa canvia: els llargs son més mantinguts i la qualitat de la roca millora. Em va semblar una via guapa, oberta sense expansions la qual cosa l'hi dona caràcter, amb alguns llargs molt guapos on caldrà escalar i navegar. Recomanable per als amants d'aquests tipus de terreny!!
Boniques vistes del Pantà d'Oliana.