diumenge, 6 de novembre del 2016

LA LÒGICA RELATIVA 200m 8a (6c obl.) - PEÑA MONTAÑESA


El setembre de 2015, juntament amb l'Ignasi Miralpeix, vam acabar d'obrir una altre via a l'oest de La Peña Montañesa. Mentre enllestíem els llargs superiors de la Caminant, no podíem deixar de mirar de reüll la immensa placa verge situada a la dreta del marcat diedre que parteix la part alta de la paret.La paret dels somnis... així és com hem acabat anomenant aquest bonic pany situat a la zona més occidental de la muralla sud de La Peña. Primer va ser la Caminant que m'apareixia en somnis, de nit i de dia, imaginant què ens regalaria la sorprenent roca d'aquesta paret. Després va ser l'Ignasi qui no podia dormir, aquella imponent placa amb els seus sostrets... la poc definida part inferior... com lligaria tot?


No va ser fàcil trobar els dies per poder viure la nostre aventureta, sempre els hem esperat amb molta il·lusió, aprofitant per passar uns dies en aquest raconet que tant ens ha emocionat, dormit al petit bivac i movent-nos tranquil·lament.


En alguns moments aquesta obertura ha esta un malson més que un somni; aquelles preses de decisions que no saps mai si són les correctes; fissures brutes i plenes de plantes eriçó... compactes plaques de roca excel·lent... es podrà escalar en lliure... serà massa rebuscat... una línia més clàssica... un traçat modern... xapes, pitons, friends... una lògica!!! però... quina???


Finalment la via ha quedat molt equipada, buscant la bona roca i un traçat sobretot esportiu. La continuïtat dels llargs es veu interrompuda per una tirada de V on la roca deixa molt a desitjar. Per la resta de l'escalada la roca és de molt bona a excel·lent, amb alguns trams de gotes d'aigua sensacionals i ambient garantit!


La setmana passada, l'Ignasi i en Pau Contreras van fer la primera repetició de la via, la van escalar tota en lliure i encadenar, gaudint d'una bona escalada i de la tranquil·litat d'aquest lloc increïble. Enhorabona nanus!!!

2 comentaris:

edu ha dit...

enhorabuena..muy buena pinta y muy dura pinta jajaja. saludos edu

Marc Vilaplana Traveria ha dit...

Gracias Edu!Guapa via y... yo también pienso que muy dura pinta porqué el par que la han encadenado están mas fuertes que el vinagre!! Eso si, se passa muy bien.
Saludos!!