dilluns, 22 de març del 2010

PLOU POC, PERÒ PEL POC QUE PLOU, PROU QUE PLOU! (205m ED-) - Jebel Kharazek(Cara Sud)

Les ganes de seguir explorant noves parets han crescut amb la bona experiència viscuda a la paret Oest de Draif al Muragh. Així que carreguem un 4x4 de menjar, aigua, tenda, ferros... i cap a l'entrada Est del Kharazek Canyon, on a priori muntem un bon campament:
Queden poques hores de llum però, després d'haver escalat la via "Los Pitilleros", ja teníem clar la línia que volem obrir. Primer llarg ràpid, resseguint l'evident diedre de la dreta del pilar adossat a la base de la paret. Bones fissures de totes les mides ens fans gaudir de l'auto protecció:
Després de temptejar el flaqueig baixem, ja s'ha fet fosc i la gana apreta, demà serà un altre dia i... renoi quin altre dia!!!!
Les pluges van durar gairebé tota la nit i la major part del dia, així que ens vam haver d'esperar a que les cascades paressin:
El següent dia vam tornar a la paret i, tot i estar una miqueta humit, es podia escalar. El segon llarg flanqueja pel marcat arc que serveix per anar "caminant" fins trobar l'inici del magnífic mur de forats:
Passos delicats i protecció justa i... una mica dubtosa, llarg espectacular i emocionant!!
A partir d'aquí la cosa canvia, comencen els grans murs plens de forats i ponts de roca.
Si mal no recordo, només vam fer servir cordinos, tant pels llargs com per les reunions
El tercer llarg es una magnífica i espectacular escalda de bon canto, vertical i mantingut; amb un petit desplomet final que porta a una petita repisa perfecte per la reunió:
El quart llarg és molt semblant a l'anterior, amb la particularitat que va a buscar una marcada fissura diagonal, al final de la qual es munta la reunió:
Altre cop verticalitat, canto i cordinos per un tubo!!
L'últim llarg presenta un primer tram vertical seguin la tònica dels dos anteriors, però llavors perd la verticalitat fins a arribar al desplomet final.
Si es vol fer cim, cal superar el petit desplom(6a) i fer reunió en un arbre força allunyat; llavors baixar per l'evident canat de la dreta fins als ràpels. Vam deixar la via equipada per rapelar, però es recomanable portar navalla i cordinos per si cas.
Tornem al nou campament contents, ha quedat una via molt guapa i variada: fissures, flaquejos, murs... del tot recomanable!!
Ara només falta recuperar una mica de forces i a per la següent cascada!!!