dimarts, 3 d’abril del 2012

LA BARRA DEL BAR 385m 7b (6b/A1 obl.) - Montrebei Paret de Catalunya

Jan escalant el fantàstic sisè llarg.
Finalment vaig trobar el company i el moment per fer aquesta gran clàssica de Montrebei. El dissabte passat hi vam anar amb en Jan, ens hi vam acostar des del Prat de Sant Llorenç; que aprofito per comentar que els voltants del mateix ja fa temps que fan força pena per la quantitat de paper de water que hi ha, hem de fer un petit esforç entre tots.
Primer llarg sobre roca crunxilla.
La via ens va agradar molt, hi trobarem una mica de tot: els típics diedres montrebeians, xemeneies, flanquejos curiosos i tres llargs de placa fantàstics; especialment el sisè que és un dels millors llargs que he fet a Montrebei d'aquest estil, si no el millor.
Acabant el quart llarg.
Varem portar un joc de friends, des de l'alien blau al camalot del tres i un joc de tascons; crec que és el material mínim. El fet d'anar sense claus fa que alguna reunió quedi una mica justa; com la vuitena que només té un pitó i mola un friend del 0,75(possible reunió en sabines incòmodes); o la novena amb dos pitons “normalets” i no reforçable.
En Jan al penúltim llarg ,fent cap a la xemeneia somital.
Als dos primers llargs trobarem trams amb roca dolenta on caldrà negociar amb llastres malsonants; als llargs centrals la roca es molt bona i als diedres de sortida curts trams amb roca variable. La via és del tot recomanable!!

1 comentari:

Chavi ha dit...

Os reconocimos en el prado. Os vimos pasar por el camino cuando estabamos escalando y nos preguntabamos donde iriais tan abajo.
Yo escalo mucho menos pero cuando la hice me pareció que el grado obligado de 6a que había leído se quedaba corto, especialmente en el sexto largo. Me reconforta ver que le das 6b obligado, me parece más realista.

Saludos, Chavi