divendres, 13 d’abril del 2012

LES CALANQUES - Paroi des Toits

En Santi sempre ens havia parlat de lo bonic que és Les Calanques, però totes les històries de robatoris en cotxes ens havien tirat enrere. Amb una meteo una mica dubtosa per casa nostra i una millor previsió per Marsella, ens decidim a fer una visita de quatre dies a aquesta famosa zona calcària de la costa Marsellesa.
Els quatre dies vam fer l'aproximació als sector des de Luminy, deixant al cotxe a l'aparcament de la Universitat. Just on comença l'accés principal a la zona de Les Calanques hi trobem una font.
El primer dia vam anar a la Paroi des Toits per fer un primer contacte amb la roca i ubicar-nos una mica a la tortuosa morfologia d'aquesta costa.
Un primer com d'ull a la guia i un com avistat el sector, la cosa prometia de valent! Però la impressió general va ser la d'un sector que estava bé. El principal inconvenient és el tacte de la roca que, sense ser excessivament patinos, en alguns moment no dona la confiança suficient; la orientació Sud-Oest i un cel enteranyinat només a moments, no van ajudar massa. 
Vam escalar a la part esquerra del sector, primer en vies amb marcats sostres i bones preses que rondaven el 6c, per lo general molt guapes. Llavors ens vam moure una mica a la dreta, sota el gran sostre per escalar algunes vies entre 7a i 7b, algunes a bloc algunes guapes.
El sector mereix una visita, a poder ser a l'ombra o amb temperatures més baixes. Les vistes de la retallada costa son impressionants i la passejada per arribar, d'un 30-40 minuts, és ben agradable.