dissabte, 14 d’abril del 2012

LA CANDELLE - Les Calanques

Vesant Sud-Est de la Candelle des del cim de la paret Concave.
Diumenge ens llevem al nostre acollidor bosquet amb un vent terrible; així que agafem el cotxe i ens acostem a la universitat de Luminy a veure si trobem algun racó una mica a raser del vent per poder esmorzar.

Foto Santi Verdaguer
El fort mistral no afluixa, tot i així agafem el material per fer una via llarga, la intenció és escalar el Socle de la Candelle i llavors pujar fins a la Grande Candelle per escalar-la.
Arribats al primer sector del Socle, Le Temple, al vesant Sud-Oest; trobem quatre cordades que ja estan escalant i a peu de via no bufa vent així que nosaltres també ens hi posem.
Vesant Sud-Oest de la Candelle.
En Santi i jo escalarem la via Vat 68, mentre en Toti, Pauet i Cisco escalaran una combinació de Enfer et Damnation i Alchime de la Douleur. Ens trobarem a mitja paret per sortir per l'única línia que porta al cim del pilar.
Jo escalant el primer llarg de Vat 68. Foto Santi Verdaguer
Santi escalant el segon llarg de Vat 68.
Les dues vies escalen boniques i exigents plaques de calcari gris blanquinós de molt bona qualitat, amb una adherència sorprenent.
En Pauet i en Cisco a la via del costat. Foto Santi Verdaguer.
Les dues cordades coincidim en una reunió a dos llargs del cim on hi arribem tot escalant la via Le Temple, la gran clàssica de la paret que ressegueix les fissures i diedres més evidents.
Durant els últims llargs i en especial al cim del Socle el vent bufa amb molta violència, així que deixem l'escalada de la Gran Cadelle per un altre viatge i tot caminant retornem cap a la universitat.

El vent és tant fort que sortim del cim encordats. Foto Santi Verdaguer.
Tot i el fortíssim vent que ha bufat durant tota la jornada, hem pogut escalar una bonica vieta, llàstima de no haver pogut escalar la part superior, una activitat del tot recomanable.