divendres, 19 d’abril del 2013

JE'LETRUVÉ 315m 7c? (6b+ Obl.) - Paret de la Cascada

El sol ja comença a escalfar la paret... ...
Segurament no varem escollir el millor dia per anar a aquesta paret, el passat dimarts gairebé no hi va haver ni un sol núvol en tot el dia; vàrem poder comprovar que en aquesta època de l'any el sol toca a la paret fins passades les cinc de la tarda... ... varem patir una rostida considerable...
Recuperant el sisè llarg.
Via guapa que escala un pany de paret amb ambient des del primer llarg. Des de peu de via no em donava la sensació, però mentre vas escalant et vas adonant de la magnitud de la paret i la timba que va adquirint.
Espectacular setè llarg, quin gaudir!!
La veritat és que m'esperava una roca de molt bona qualitat i en aquest sentit em va decepcionar una mica, gairebé mitja via té un polsim una mica molest i en força trams la roca no es tant compacte com em pensava. També s'ha de dir que la roca és del tot especial i que a partir de mitja via el polsim desapareix i hi ha trams de roca molt compacta adherent i espectacular, especialment al setè llarg que recorre una placa, amb flanqueig inclòs, on escalarem per tota la gama de bròquils i coliflors de calcari rogenc: molt guapo!!
Des del cim, boniques vistes del Pantà d'Oliana.
La via esta pràcticament equipada amb parabolts; els llargs de setè estan molt ben equipats i els de sisè.... caldrà escalar i/o completar l'equipament al gust. Nosaltres vam utilitzar micros i friends fins al camalot del 2.
La paret dels sostres treu el cap sobre el pantà.
Enhorabona als aperturistes per el bon ull i la feina feta, una bona labor de neteja; ah! i també pel valor de pujar per aquesta roca tan peculiar. Una escalada del tot recomanable!!

3 comentaris:

roger ha dit...

eis marc....em sap greu pel tema del sol....pensava que l'ombra entrava avans....espero que no ho tinguis en compte per quan et demani info...jejejeje!!!!!

roger

Marc Vilaplana Traveria ha dit...

Hola Roger! La veritat és que et vaig malair durant tota la via!!! jejeje!! Sort que de tant en tant... mooolt de tant en tant passava una miiiica d'aire... ... La veritat és que encara va ser suportable.

Ja vigilaré quan t'hagi de demanar informació... ...

Que vagi bé i bones escalades!!!!

roger ha dit...

val....val....potser m'ho mereixo....ajajajajaja cuidat crac!!!!