dimarts, 5 de juliol del 2016

ACQUA ÍN BOCCA 300m 7a (6b obl.) - Teghíe Lísce - Bavella

Deixem les agulles del vessant sud de la vall de Bavella, per escalar a les màgiques paret orientades al sol. Comencem per una recomanació dels escaladors locals, que ens asseguren una via molt bonica i variades amb fissures de totes mides, i tot això equipat amb parabolts!!
La veritat és que la via te una mica de tot. Comença amb un parell de llargs de mur vertical molt bonics, especialment el segon llarg: un 7a excepcional on la clau per escalar serà fer servir la imaginació, roca excel·lent!!
Dos llargs més, que combinen petits trams de fissures de mans i plaques una mica més ajegudes on caldrà afinar amb les adherències... un bon escalfament pels últims llargs de la via.
Arribem a un jardinet on caldrà fer una petita caminada fins al peu de l'evident diedre. Aquest resulta ser un offwidth el primer llarg i una xemeneia estreta el segon. Val a dir que el generós equipament facilita la progressió, tot i així vam suar i ens vam arrossegar!!

La via acaba amb tres llargs d'escalada d'adherència. Un primer 6b+ en que cal concentrar-se i aplicar la tècnica de la ''fe cega'' en els nostres peus de gat. Els dos últims es relaxen bastant i ens deixen gaudir d'aquest mar de granit.

Les vistes des del cim són espectacular i ens fan somiar en futures escalades... algunes per altres vides, d'altres més properes.
Via molt guapa i variada, totalment equipada amb parabolts per no passar massa por.