diumenge, 10 de juliol del 2016

EL REGNE AMAGAT DE CAMALOT 135m 6c (6a obl.) + TURBORECYCLED 115m 6c (6a obl.) - El Turbón

El Turbón és un bon recurs pels dies d'estiu amb previsions tempestuoses pel Pirineu de Huesca. Les vies que vam fer es troben a la zona més oest de la muntanya, a més estan dins d'un gran queixal, oferint-nos així ombra fins a ben entrada la tarda.
El Regne amagat de Camalot ressegueix una bonica fissura en tot el seu recorregut, ben visible tot fent l'aproximació.
Als primers metres de la via caldrà escalar amb delicadesa ja que la roca està força trencada. Un cop passada aquesta secció, fissures i diedres de roca perfecte es succeeixen, i amb un bon ambient!!
Els dos llargs centrals ofereixen escalada atlètica i tècnica on la confiança en els empotraments ens serà d'ajuda en la progressió.
Només trobarem algunes pots de roca i un parell de tacs de fusta en els passos claus. El descens l'efectuem per la mateixa via en dos ràpels ben verticals. Via de fissures guapa!!
Turborecycled es troba al fons del queixal, al final de la canal d'accés a El Regne amagat de Camalot. La via també ressegueix fissures en gairebé tot el seu recorregut.
Sense ser tan espectacular com la anterior, aquesta via es una bona opció per acabar d'omplir el dia.

Per a les dues vies ens vam guiar amb les ressenyes d'en Luichy, vam portar el material que recomana i vam anar bé. Una bona combinació per a un calorós dia d'estiu.

1 comentari:

manny ha dit...

Nice looking routes. I think it's good training for the Dolomites!