dijous, 14 de juliol del 2016

JEFF 400m 7b (6b obl.) - Punta di u Corbu - Bavella

Via excepcional dels germans Petit, que segueix una bonica i molt ben trobada línia que ens regala una mica de tot, sempre sobre un granit de màxima qualitat.
La via comença per un llarg un pel ajagut amb alguns passos prou delicats sobre peus en adherència que ja ens ensenya per on aniran els trets.
El segueix un bonic diedret cec vertical amb una escalada continua on també caldrà fer algun pas obligat.
A partir d'aquí la via comença tendir cap a la dreta, enllaçant fissures de qualitat, tafonis espectacular i flanquejos delicats.
Ens posem sota el bonic tafoni penjat, motiu de la portada del llibre Parois de légende : Les plus belles escalades d'Europe, que escalem gaudint d'unes bústies gegants i una bona timba.
Després de caminar per l'interior del tafoni, cal fer una sortida en slab per anar a buscar la famosa via Le dos de l'elephant. Un cop aquí nosaltres ja vam rapelar per aquesta via.
En el descens ens espera la recompensa, bonics gorgs d'aigua cristal·lina on relaxar-se després d'una escalada increïble.
Com diuen els francesos una incontournable!!! això sí, en comparació amb les altres vies que hem fet, com també diuen... engagé...