dijous, 17 de gener del 2019

GUIRIS COME HOME 110m 7c (6c oblig.) SR2 - La Falconera - Montsant


Les parets de Montsant tenen una alçada modesta, però el seu magnífic conglomerat i el seu ambient els hi donen un toc molt especial. Ja fa uns anys amb l’Ignasi varem anar a treure el cap a les parets a la dreta del Grau de Salfores, però la qualitat de la roca i la sensació que hi hauria poca possibilitat per l’autoprotecció ens van fer desistir d’obrir-hi una via, no ho vam mirar gaire bé perquè poc després l’Albert i companyia hi obrien varis itineraris: Chicas con Gracia, L'Edat Perillosa, Gallina BVella fa bon caldo, Tobogan Hormonal, ¿Y quien es Laura??


Jo mai he tingut la mirada posada en aquestes parets, però l’Ignasi n’és un gran amant i finalment em va convèncer per obrir una via a la que segurament és la paret més emblemàtica de la zona, la Falconera.


Durant el primer intent...

Vam fer un primer intent, que vam haver de desfer, ja que ens vam posar a la via Ara o mai! que pràcticament no té expansions, de com no l’Albert Salvadó i companyia.


Ambient a la R3

L'Ignasi obrint l'últim llarg

Entre fer i desfer es va acabar el 2017 i vam haver d’esperar a finals de 2018 per poder tornar a vibrar amb la magnífica roca que ens ofereixen les parets de Montsant. Les possibilitats d’autoprotecció en general són molt millors del que pot semblar a primera vista, però la seva verticalitat a vegades fa dubtar si avançar una mica més o no... 


Jo escalant l'últim llarg

L'Ignasi recuperant el segon llarg

Penso que al final ha quedat una via molt bonica, amb algunes expansions que ens donen el puntet per seguir escalant, però amb molta autoprotecció i aventura assegurada. En general tots els llargs tenen molt ambient amb els dos últims on aquest s’accentua. I no diré res més de la via... aneu-hi i gaudiu-la!!!La Falconera ens ofereix una gran varietat d’escalades, vies equipades de dificultat com Ortega-Camacho o Els Intocable, de no tanta dificultat com Esperó dels Falcons, vies desequipades de dificultat com Ara o mai! Vies semiequipades de dificultat com Zion o  clàssiques com la Primavera. També artificial en el cas de Ultimatum, que s’ha alliberat. En resum un encantador racó per descobrir.


L'Ignasi escalant en lliure la via Ultimatum. Foto: Joan Capdevila.


Penseu que escalem al Parc Natural de la Serra de Montsant, aquesta paret està regulada i l’escalada no hi és permesa durant tot l’any així que informeu-vos abans d’escalar-hi. Recentment s’ha obert un refugi a La Morera de Montsant (facebook) on trobareu tota la informació relacionada amb l’escalada i activitats al medi natural i on també podreu menjar de meravella!!!


Jo escalant el tercer llarg

Gracies Ignasi per animar-me a obrir aquesta via i Lola per penjar-te a fer-nos fotos!!


Moments màgics al cim de la Falconera

(Aquest any van obrir una via a l’esquerra de l’Esperó dels Falcons que a la part de dalt creua les 3 vies de la dreta, és per això que s’ha desequipat L’últim llarg. Informen-nos i respectem)

1 comentari:

paca ha dit...

molt bestia tot plegat....felicitats per el viot!(PACA)