dimecres, 4 de març del 2009

Salt BASE a la Marquises

Estem a la segona reunió de la via Marquises, a la paret de Catalunya de Montrebie, de cop un fort soroll... alguna cosa gran està caient de la paret!!! una mirada cap amunt i ufff quin espant!!! està caient una persona!! tela!!!! estan fent salt BASE!!! bufff per un moment m'ha fet un salt el cor!!!!!


A tota la màgia d'estar escalat a Montrebei, s'hi suma la impressió veure aquesta gent saltar des de dalt de tot de la paret, espectacle únic.
Amb en Cruells i en Cisco vam fer aquesta típica via Montrebeiana: fissures, xemeneies, equipament just, roca a estudiar en alguns trams, ambient... ... Hi vam tardar vuit hores justes i vam fer servir: joc de tascons; camalots del 0,5 al 4 repetint 0,75, 1 i 2; i gairebé doble joc d'alines.

El primer llarg es pot fer grimpant bé i els dos següents en un, quedant un primer llarg de via guapo. Llavors es pot seguir fins a la R4 de la ressenya d'en Luichy.
La R5 que marca la ressenya no està massa clara, nosaltres la vam fer després d'un tram de roca mooooolt dolenta que flipes, i no vam trobar cap clau; reunió amb camalot 3 i un bloc empotrat.
Vam fer l'Ae en lliure, es diu que 7a... por ai van els tiros si no s'arrenca res i no mires gaires els spits/burils. Al mateix llarg, pas de 6b amb buril, curiós d'equilibri, em va costar molt...
Llarg 9, el de la fissura que diuen 7a... molt guapo fins al sostret, anar equipant, vertical mantingut i ja et deixa tocat, 6b+... ...++ o més!! llavors al sortir del sostret... bufff no ens va pas sortir!, secció dura a bloc, però amb possibilitat de bona protecció.
Una altre bonic i fresquet dia d'aventura.

3 comentaris:

Raquel ha dit...

I tant fresquet! Collins, quina rasca que fotia!!!
A veure si ve la caloreta de veritat d'una vegada i aneu fent toootes les vies que us miràveu al bar... que teniu mooolta feina a la llista!!

morfu ha dit...

tela no vaia salt !!! nosaltres ens va pillar a la tempesta nocturna dos tios que també es van tirar. I tela susto els cabrons !!! com molaria acabar una llarga via i saltar avall.

Anònim ha dit...

Que passa Vilaplain, sóc en Pauet!!
El capde7mana que ve tinc pensat anar a la marquises així que mirant una mica d'info, he trobat la teva piada. Molt bona i molt útil nanu! El dia que la vareu fer, jo era a la Latin i ens vèiem, no se si ho recordes. Tinc ganes de provar aquest llarg yosemitic de fisura + sostre on et vaig veure volar fort (si mal no recordo) i cagar-te amb la puta ;)

Vina vagi bé, molta motivació a tots malparits!!

Pau